Vi reparerer alle BMW og Mini FRM 3-moduler som har blitt kortsluttet eller mistet strømmen pga bytte av batteri, underspenning, tukling med kursene til fotbrønnmodulen i sikringsboksen etc.

Hvorfor blir min FRM-modul ødelagt?

BMW "FRM3" og andre elektroniske kontrollenheter benytter en MC9S12XEQ384 mikroprosessor med integrert Flash. Når den integrerte flash-delen brukes i eeprom-emuleringsmodus, som i tilfellet med FRM3, kan innstillingene bli ødelagt slik at ECU-en ikke får tilgang til eeprom-en igjen. ECU kan repareres ved å programmere riktige data i (simulert) eeprom. Nøyaktig hvorfor dette skjer kan være flere forskjellige ting. Ofte skjer det ved bytte av batteri, tomt batteri, hvis man tar ut feil kurs i sikringsboksen (til FRM-modul) med mer.

Hva er det egentlig som gjøres?

Våre verktøy lar korrupte data i mikroprosessoren leses, selv etter at eeprom har blitt ødelagt. Dette gjøres ved å lese d-flash-innholdet fra mikrokontrolleren ved hjelp av en programmerer, hvoretter dette programmet kan konvertere det til et eeprom-bilde som deretter kan skrives til det simulerte eeprom-området igjen ved hjelp av samme programmerer.

Våre verktøy sletter ikke feilkoder

Du må derfor påberegne å få slettet feilkoder etter utført jobb hos oss.

Hvilke moduler kan dere reparere?

Vi reparerer pr. i dag kun FRM 3-moduler. Disse har FRM 3 skrevet på utsiden, og hele kapselen er i plast. Vi kan ikke reparere moduler som har lokk i metall (FRM 2) etc.

Kan man gjøre samme jobben med et kodingsapparat?

Nei. Man må lodde seg direkte inn på FRM-modulens prosessor, noe som ikke er mulig gjennom OBD-porten.