For nesten fire tiår siden, i 1975, grunnla Mr. Meir Mordechai Morel, inspirert av hans kjærlighet til musikk og motivert av en drøm – for å lage en høyttaler som ville fange magien i musikk på den mest naturlige måten. Hans livslange søken resulterte i påfølgende generasjoner av høyttalere og lyddrivere som konsekvent satte nye standarder for suveren lydkvalitet. Morel-merket (avledet fra Mordechai Electro-acoustics) har blitt en årlig mottaker av "Best of"-priser for hjemme- og mobillydgjengivelse. 

Flere og flere bilstereoprodusenter bygger merkevaren sin ved å kjøpe OEM-produkter fra produsenter over alt i lavkostland, og setter sine logoer på produktene. Dette gjør at det er mange høyttalere som høres veldig likt ut. Det gjør også at man stort sett får grei lyd i bilen samme hvilken produsent man velger. Morel er ikke noe unntak, og produserer flere av sine høyttalere og forsterkere i f.eks Kina. Produktene er likevel utviklet av Morel's utviklingsavdeling, og alt fra valg av design til komponenter og type materialer er testet hos Morel før produksjonen av de rimeligste seriene settes igang.

Det som skiller Morel er produktene som er produsert på deres egen fabrikk i Israel. Her skal vi fortelle mer om disse.

Tempo Ultra og Primo-serien

Hvert Tempo Ultra MKIII-komponentsystem er utstyrt med håndlagde 1,1” (28 mm) soft dome diskanthøyttalere og woofere med overdimensjonerte talespoler og robuste magnetsystemer. Den overdimensjonerte svingspolen med en diameter på 1,5” (38 mm) gir Tempo Ultra MKII enestående krafthåndtering – opptil 40 % høyere enn konkurrentene – samtidig som den opprettholder lave forvrengningsnivåer. Dette lar dem også levere fenomenal bass, og gir lytterne full respons uten behov for en subwoofer. Kombinert med de nevnte soft dome-diskantene, vil lytterne nyte Morels karakteristiske tonale balanse, nøyaktige detaljer og vokalområde for en virkelig minneverdig musikalsk opplevelse. Verdien til Tempo Ultra MKII er ubestridelig. La dem ta deg høyere.

Primo-serien er et kupp for den kunden som ikke nødvendigvis er ute etter å plage naboen, men som gledes av å lytte til en riktig og lineær bassrespons helt ned til 20Hz i 12", mens 10"-elementet og 8"-elementet har en frekvenskurve som viser at de kan gjengi dypbass ned til henholdsvis 22- og 25Hz.

Morel-høyttalere med EVC™-teknologi bruker talespoler som er opptil tre ganger større enn de som brukes i konvensjonelle høyttalere, noe som git forbedret varmespredning, effekthåndtering og linearitet. EVC™-designet flytter det magnetiske motorsystemet inn i talespolen, og eliminerer bortkommen magnetisk fluks ved å effektivt rette all magnetisk energi til talespolen. EVC-arkitekturen er over 90% mer effektiv enn konvensjonell design, magnetisk skjermet og svært kompakt.

Elate-, Hybrid- og Virtus-serien

Tradisjonelle høyttalere har magneten på utsiden av spolen. Dette gjør at opptil 60% av magnet-energien er bortkastet så lenge du ikke skal samle skruer med den. DMM-motor-teknologien til Morel er en teknologi hvor magneten er plassert inne i spolen. Dette gjør at magnet-systemet er over 90% effektivt og kan benytte mindre magneter for å bevare samme energien til å holde igjen høyttaleren i store effektpådrag. Ingen skruer eller metallgjenstander vil feste seg på magneten da energien er brukt der den er nødvendig - inne i høyttaleren.

C.A.R FILTER (Controlled Acoustic Resistance) forbedrer den akustiske belastningen ved å kontrollere luftstrømmen i driveren, etterligner effekten av et kabinett samtidig som det forbedrer krafthåndteringen med 30%. Dette gir større kontroll over kjeglebevegelsen for forbedret bassdynamikk.

Håndlaget ACUFLEX SOFT DOME er en spesialkonstruert dempende blanding som påføres for hånd på de myke kuplene, legger til stivhet og demping, noe som i stor grad forbedrer klarheten og båndbredden til diskanthøyttaleren/mellomtonen. Acuflex™-membranen viser kontrollert avbrytende brudd (nøyaktig-fleksing), noe som betyr at hver bruddmodus motvirkes av en annen i motsatt retning, noe som muliggjør jevn frekvensrespons.

HEXATECH™ ALUMINIUM TALESPOLE laget av 100% aluminiumstråd formet som en bikake, reduserer Hexatech™-talespolens luftspalter i spoleviklingene, og øker dermed effektiviteten med opptil 20%. Siden de er lette, er Hexatech™ talespoler i stor grad ansvarlige for den ekstraordinære raske transientresponsen Morel-drivenhetene er kjent for.

Hybrid-serien

HYBRID MAGNET MOTOR Hybridmotordrivsystemet bruker en ferrittmagnet sammen med en veldig kraftig neodymmagnet. Sammen skaper de et kompakt, lett motorsystem som er opptil fire ganger kraftigere enn konvensjonelle design av samme størrelse. Med Hybrid konverteres mer forsterket kraft til lydenergi for feilfri ytelse, selv i en liten driver.

Titanium-serien

Titanspolen (VC-kropp) er kjent for sin høye stivhet, lette vekt, varmeoverføring og ledende egenskaper. Vårt FoU-team var i stand til å redusere virvelstrømmene inne i det magnetiske gapet, forbedre varmespredningen betraktelig, redusere forvrengningen og forbedre krafthåndteringen. Til tross for de enorme kostnadene og nye sofistikerte produksjonsprosesser, leverer den en tonalt balansert, svært nøyaktig og eksepsjonelt rask transient transduser. 

Mens de fleste subwoofere er lite mer enn bassprodusenter med høy effekt, ble Ultimo-serien konstruert med en synergi av stram, kontrollert musikalitet og naturtro dyp bassgjengivelse uten sidestykke for å levere den ultimate bassopplevelsen. Ultimo Titanium subwoofere er konstruert for å sette en ny standard innen subwooferteknologi og bassytelse, utstyrt med Morels mest avanserte, banebrytende teknologi hentet fra selskapets HiFi-bassdrivere. I hjertet av de nye subwooferne er Morels talespoleformer i titan. Eksepsjonelt stiv og lett, forbedrer titanet dynamikken til sjåføren for enda raskere transientrespons, med lavere forvrengning og økt krafthåndtering. De nye Ultimo Titanium subwooferne bruker en ny kobberkortslutningsring for å muliggjøre en mer lineær respons ved å redusere forvrengning, noe som resulterer i en flat impedansrespons. Dette fungerer som en svært kritisk komponent, spesielt i subwoofere der forvrengningsnivåene er relativt høye.

Andre funksjoner ligner på dens kjente søsken Ultimo; En gigantisk 5,1” Hexatech™ ekstern talespole (EVC™), DMM™ (Dual Magnet Motor) motordesign som oppnår over 90 % effektivitet og PFS™ (Progression Field Symmetry) edderkopp/surround-teknologi stivner edderkoppen etter hvert som ekskursjonsnivåene øker, som sikrer maksimal linearitet, minimal forvrengning og virkelig flat respons. Selv de største 18"-bassenene i bransjen har normalt sett ikke større spole enn 4". Morels Ultimo Titanium-basselement ar 5,1" spole helt ned til 8" element. Resultatet er de mest dyptspillende basselementene på markedet med 8" som spiller flatt ned til 20Hz, og 10- og 12"-element som spiller ned til 10Hz. 10Hz lavere enn de fleste hovedenheter og forsterkere klarer å reprodusere.