BMW Base Stereo Sound System

BASE lydpakken er er standard på mange av de norske BMW-modellene. Systemet er normalt karakterisert ved at det mangler en ekstern forsterker i bilen og har normalt 6 høyttalere totalt uten egne diskanter. Lydpakken leveres med svake mindre 6,5" basselement under setene. Det er ingen utstyrskode for BASE.

  • Den enkleste måten å se om du har BASE lydpakke er å se om du har et diskanthus i dørlistene. Hvis du ikke har et diskanthus har du BASE. Noen biler er også levert med HIFI diskanthus, det kan derfor se ut som man har en høyttaler der, men når man legger øret inntil hører man ingen lyd derfra.

BMW Base

BMW Hi-Fi Sound System - S676A

S676 HIFI lydpakken er er standard på mange av de norske BMW-modellene. I USA er alle bilene levert med HIFI. Systemet er karakterisert ved at det har 10 høyttalere totalt og en egen ekstern forsterker. Den har 8" basselementer under setene som faktisk er helt ok sammen med høyttalerne. Derfor kan det i mange tilfeller være en rask og enkel oppgradering å bytte ut forsterkeren som tar mindre enn 15 minutter, og la de originale høyttalerne stå. Det er ingen DSP/lydprosessor og derfor ingen avanserte lydjusteringsmuligheter. Utstyrskoden er S676A. 

  • Den enkleste måten å se om du har HIFI lydpakken på er å sjekke om du har en diskant i dørlistene og at det faktisk kommer lyd derfra. Det står ingen andre logoer på dørlistene på HIFI.

BMW Harman Kardon Sound System - S674A/S688A

Hvis du har "HK" eller Harman Kardon" merker i interiøret i bilen så har du denne lydpakken. Utstyrskoden for denne lydpakken i et VIS-søk er S688A. På noen modeller som 1- og 2-seriene kan utstyrskoden være S674A "Hi-Fi System Harman Kardon". Denne lydpakken er veldig lik den vanlige HIFI-pakken men kommer med flere høyttalere og er ikke like kraftig som Top Hifi.

  • Den enkleste måten å se om du har Harman Kardon er å se etter logoen i bilen din

BMW Harman Kardon

BMW Top Hi-Fi / Logic7 / Professional DSP - S677A

Dette er BMW's premium lydpakke referert til internt hos BMW som "Top Hi-Fi" eller "Hi-Fi System Professional DSP." Det er flere forskjellige navn dette systemet opererer under alt etter årsmodell og alt etter om din BMW inkluderer Logic7, Premium "DSP" eller Professional DSP. Hvis bilmodellen din er utstyrt med en av disse lydpakketypene eller blir referer til av disse lydpakkene av din forhandler så har du utstyrskode S677A. Hvis du har en "M"-utgave (M3, M5, etc.) kan du ha DIRAC eller Enhanced Premium Sound (EPS). Les mer om disse nedenfor for å avgjøre om du kan ha en av disse systemene.

  • Den enkleste måten å se om du har denne lydpakken er å gjøre et VIN-søk og se om du har utstyrskode S677A

BMW DIRAC Sound System - S752A

Kun tilgjengelig på "M"-utgaver som M3, M5, M6, og så videre. Dette er BMW sin "ultimate" lydpakke. Over premium audio. Denne lydpakken ble senere erstattet med BMW's "Enhanced Premium Sound" system. Endringene fra Top Hi-Fi Premium (S677A) er andre høyttalerelementer, kraftigere forsterer, egen lydprosessor og bedre konstruerte delefiltre.

  • Den enkleste måten å se om du har DIRAC er i dentifisere den med sølvfargede trim-ringer på dørhøyttalerne og sølv metallic høyttalerkjegle synlig gjennom bilens fronthøyttalere.

BMW Enhanced Premium Sound - S752A

Kun tilgjengelig på "M"-utgaver som M3, M5, M6, og så videre. Dette er BMW sin "ultimate" lydpakke. Over premium audio. Denne lydpakken erstattet det tidligere "DIRAC"-systemet. Hvis du ikke har en M-modell så har du ikke denne lydpaken. Endringene fra "normal" premium som Logic7 og Harman Kardon, etc er andre høyttalerelementer, kraftigere forsterer, egen lydprosessor og bedre konstruerte delefiltre.

  • Enhanced Premium Sound er vanskelig å identifisere visuelt siden den har samme antall høyttalere og plasseringer som de "normale" premium lydpakkene.